SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
STENUNGSUNDS TENNISKLUBB

Information från styrelsen
2024-04-14 12:20

Kära medlem! Det har varit tyst från styrelsen ett tag, men det beror inte på inaktivitet - snarare tvärtom. Vi tänkte med detta utskick passa på att informera om vad som händer i klubben.

 

Här kommer information kring beslutet av en sommartermin, om vad som händer med hallen och Nösnäsbanorna, samt om våra framgångar i Junior-SM!

Årsmötet hölls planenligt i början av mars och en till viss del ny styrelse har tagit plats. Den består nu av:

 • Martin Rosenqvist, ordförande
 • Henrik Zeilon, vice ordförande
 • Arne Isaksson, kassör
 • Malin Adeteg, sekreterare
 • Thomas Haraldsson, ordinarie ledamot
 • Kurt Sahlén, ordinarie ledamot
 • Malin Dahlén, nytillträdd ordinarie ledamot
 • Christina Berntsson, nytillträdd suppleant
 • Jan Johannesson, nytillträdd suppleant

 

Jag vill passa på att tacka de medlemmar som valt att ställa upp för ny- och omval som ordinarie ledamöter och suppleanter - som ideell organisation är det upp till medlemmarna att vara med och påverka klubben.

 

SOMMARTERMIN

Som vi har informerat om tidigare, har vi beslutat att från och med i år införa en sommartermin. Anledningen till detta är trefaldig:

 1. Föra in en termin med mer fokus på grustennis och öka nyttjandegraden av våra utomhusbanor (när vädret och underlaget så tillåter)
 2. Likställa antalet veckor mellan höst och vårtermin
 3. Trots ökade kostnader för klubben inte behöva höja priset för spel under höst- respektive vårterminerna.

Naturligtvis blir vårterminen något kortare än tidigare, men styrelsens förhoppning är att detta är en flexibel lösning som både hjälper klubbens ekonomi och samtidigt erbjuder medlemmarna värde i form av en bra tjänst.

 

HALLEN OCH NÖSNÄSBANORNA

Styrelsen håller som tidigare kommunicerats på att arbeta för att kunna rusta upp vår hall på Gärdesvägen. Vi har fått bidrag för att införa automatiserad belysning i hallen och en skärm som visar bokningarna - detta är beställt.

 

Vi väntar i skrivande stund in besked från RF-SISU om huruvida vi får bidrag till ny beläggning av inomhusbanorna. Vi har fått ett litet bidrag av kommunen till detta, men behöver mer stöttning för att kunna genomföra upprustningen. Beslutet från RF-SISU kommer i maj.

 

Parallellt med detta har styrelsen startat en ansökningsprocess till Allmänna Arvsfonden - i syfte att anpassa tennisanläggningen till paraidrott - och samtidigt kunna bygga en större och mer välkomnande entré, en övervåning med möjlighet till att sitta och titta på tennis utan att gå in på banorna - och naturligtvis anpassade WC- och duschutrymmen.

 

Detta är stora investeringar som vi måste ha stöd för att kunna genomföra - och det tar tid. För den otåliga är det fritt fram att höra av sig till valfri styrelseledamot för att meddela intresse om att vara med att påverka klubben i rätt riktning.

 

Så snart vi kan när marken torkat upp, kommer vi att påbörja arbetet med att göra iordning banorna på Nösnäs. Det är alltid en del som behöver göras - ogräs som ska rensas, banor som ska krattas och sopas, grus och salt som ska läggas ut - innan själva arbetet med att vältra grus, lägga linjer, sätta upp nät etc. påbörjas. Styrelsen ska i veckan besluta om huruvida vi ska sikta på att ha en gemensam arbetsdag för detta - vi återkommer!

 

FRAMGÅNGAR I JUNIOR-SM

Under våren har det traditionsenligt spelats Junior-SM på GLTK. Stenungsunds TK representerades av två spelare - Nick Askari och Isabel Skoog. Nick tog sig via kval i Pojksingel 14A hela vägen till 8-delsfinal. Väl där tog det stopp mot tävlingens 7-seedade junior - men med kvalet inräknat vann Nick hela sex singelmatcher på vägen! I dubbeln gick det ännu bättre och Nick tog sig, tillsammans med sin dubbelpartner Emil Curovic hela vägen till kvartsfinal där det tog stopp mot det 4-seedade laget. Stort grattis och bra jobbat Nick!

 

Isabel Skoog spelade sin sista turnering (för den här gången) för Stenungsunds TK och avslutade med flaggan i topp genom att knipa en bronspeng i Flicksingel 16A. Isa, själv 2-seedad, stormade fram genom turneringen, tappade totalt bara nio gem i de fyra första matchen - men semifinalen mot Tiana Tian Deng (4-seedad) blev en rysare. Efter 4–6, 6–1, 5–7 var det bara att konstatera att nätrullarna den här dagen gick åt fel håll - och önska bättre lycka nästa gång. Isa fortsätter ha Mallorca som bas, men kommer i höst att representera Påvelund i elitserien - lycka till Isa!

 

Med detta önskar vi i Stenungsunds Tennisklubb alla medlemmar en fin vår och inga dubbelfel.

 

Med vänlig hälsning,

 

Styrelsen STk,

genom

Martin Rosenqvist, ordförande


Nyhetsarkiv
Vårfix av utebanorna2024-04-19 13:08
Påsklovsaktiviteter2024-03-24 17:15
Årsmöte2024-02-08 17:07
Vinst i Manacor2024-02-05 16:32
Snart terminsstart igen!2023-08-08 12:11
Årsmöte2023-02-13 11:43
Tennis 65+2022-12-30 06:35
Terminsavslutning2022-12-11 16:53
 
Våra sponsorer